Arkitektgruppen CUBUS er stolte over å ha vunnet oppdrag om mulighetsstudie for Kleppe Sentrum.
Vi var ett av tre kontor, blant 27 søkere, som ble plukket til parallelloppdraget.

I oppdraget skal vi "synleggjøre utviklingsmuligheter, potensial, løsningar og planstrategier for utviklingen av viktige delar av Kleppe sentrum, i Klepp kommune i Rogaland."
Parallelloppdraget skal gi ulike scenarier og grunnlag for kommunens etterfølgende arbeid med reguleringsplaner og konkretisering av ulike utviklingsprosjekter.
CUBUS har solid kompetanse på byutvikling, tettstedsanalyser og byforming. Vi har siden 1996 jobbet med nordnorsk stedsutvikling, hele 11 steder. Foruten vårt arbeid med Byromsplanen i Hamar, har vi gjennomført byutviklings- og tettstedsanalyser og mulighetsstudier i blant annet Bergen, Geilo sentrum, Lyngseidet, Valldal, Lærdal, Norheimsund, Sistranda Frøya kommune og Sandviken i Bergen. Kontoret vant i januar 2014 konkurransen om utviklingen av Misund tettsted og utviklingen av sjøfronten i Mo i Rana.
Mange av mulighetsstudiene har ført til videre realisering av forskjellige prosjekter og tiltak, som har vært med på å styrke tettstedenes identitet, samfunnsliv og næringsliv.
Vi ser frem til nok et spennende og utfordrende oppdrag!