Prosjekt

Rong Flerbrukshall

År

2011

Sted

Øygarden

Type

Flerbrukshall

Størrelse

5 000 kvm

Konkurranse vunnet i samarbeid med Batteriid Arkitektar.

Bygget og plassen foran blir brutt opp på samme måte og i samme retning som berggrunnen i området gjør. Disse stykkene har gjennom tidene blitt forskjøvet og det har oppstått forkastninger. På denne måten følger bygget og plassen foran områdets ”spilleregler”.

Takene er forskøvet og gjennom
„sprekkene“ som oppstår hentes lyset inn om dagen. Om kvelden stråler lyset ut i de samme bruddene. Lyset signaliserer at „her skjer det noe“. Dette vil skape forventning og nysgjerrighet til hva som skjer inne. Takflatene er tilpasset mykheten områdets topografi.

Byggets funksjoner har vi plassert i fløyene mellom lysåpningene, rundt en sentral passasje, på lik måte som gamle tunstrukturer på Vestlandet.
Bruken av rød og ubehandlet furu er inspirert fra lokal byggeskikk. På denne måten benyttes både kulturarven og geologien til å gi bygget form og funksjon. Ved å tydeliggjøre de eksisterende grunnforholdene
på stedet blir flerbrukshallen en
pedagogisk opplevelse i geologi.
Arkitektgruppen CUBUS samarbeidet med Batterid fra Island, konkurranse om utvidet flerbrukshall i Rogn.
Med overbevisende arkitektur god tilpasset eksisterende landskap og omkringliggende funksjoner ble ”livet mellom sprekkende” valgt som vinner i prosjektkonkurransen.
Prosjektet ble av kommunaløkonomiske grunner lagt på vent inntil finansieringen var i orden.

  • {alt_text}