Prosjekt

Ole Bull Scene

År

2008

Sted

Bergen

Type

TEATERSAL TILBYGG og REHABILITERING

Størrelse

2 200 m2

Ole Bull Scene ligger sentralt plassert i Bergen sentrum, like ved Ole Bull Plass med Den blå stenen. Plassen er forøvrig også ett av Arkitektgruppen CUBUS sine prosjekter.

Gjennom en omfattende om- og påbygging samt rehabilitering har det gamle Ole Bull Teater (opprinnelig fra 1934) kommet til heder og verdighet i oppgradert versjon.

I kombinasjon med restauranthuset Bocca inkludert teaterbar og nattklubb i kjelleren er det som nå kalles Ole Bull Scene blitt en betydelig tilvekst til Bergens kulturliv/underholdningstilbud. Hoveddelen av prosjektet stod ferdig i 2005, men det har blitt gjort utvidelser og modifiseringer løpende frem t.o.m. 2008.
Det samlete teater og restauranthuset kan hus inntil 1500 gjester. Teatersalen alene har plass til 500 sittende gjester og 700 stående plasser. CUBUS har vært ansvarlig arkitekt for hele prosjektet, men har ikke stått for det detaljerte interiørdesignet.

Teaterlokalet er fleksibelt i forhold til en rekke forskjellige typer arrangement. Den brukes i dag til både konserter, revyer, teater og andre arrangement.

  • {alt_text}