Prosjekt

Hytte Bø

År

2001

Sted

Øygarden kommune

Type

Hytte

Størrelse

70m2

Hytte i karrig og værhardt kystlandskap.

Tomten ligger i et karrig lyngheilandskap på Hellesøy, ytterst i Øygarden. Omgivelsene preges av lav vegetasjon og fjell, samt kontakt med havet og Fedje o nord. Tomten ligger beskyttet av en fjellnabb i nord, men ligger fritt og fint med kontakt mot landskapet forøvrig.

Bygningen er lagt helt inntil fjellnabben for å oppnå best mulig beskyttelse mot vinterstormene. I tillegg blir uteplassen mot syd, øst og vest maksimert.

Volumet er gitt et knapt uttrykk, da det skal stå værhardt til i åpent landskap. En av oppgavene som var stilt av byggherren var å løse en hytte uten korridor for å få en minst mulig hytte med størst mulige bruksrom. Soverommene er skjøvet inntil fjellet, og er gitt et høyt pulttak. Stue/ kjøkken ligger sammenhengende, og har delvis hems, delvis åpent opp i mønet. Dette gir de forholdsvis små rommene stor grad av luftighet.

Vinduene er satt fritt inn i fasaden der de gir utsikt/ lys. Det er benyttet store flater med fastvinduer for å redusere prisen.

Hytten er kledd med sibirsk lerk, som nå har fått en sølvgrå patina. Taket er tekket med bølgeblikk, i samme materiale som renner og beslag. De knappe detaljene gir et presist uttrykk og jevn gråning av fasadene. Innvendig er hytten gipset uten bruk av lister.

  • {alt_text}