Prosjekt

Holstad Barnehage Utomhus

År

2013

Sted

Hareid kommune

Type

Barnehage lekeplass

Størrelse

275 m2

Mellom nytt og gammelt barnehagebygg dannes et lite uterom som binder to volumer sammen.

Det nye påbygget ligger som en skjerm mot bilveien i øst slik at rommet i mellom blir lunt og skjermet mot trafikk fra veien.
Topografien er utnyttet og formet som et ‘flytende’ landskap som knytter to nivåer sammen. Hovedinngangen i første etasje blir slik åpen og innbydende, innrammet i varme farger, mens tilkomsten opp til andre etasje er både stram og leken.

De organiske volumene er ment å skape en abstrahert naturlig form, som lar barna klatre på alle nivåer og muliggjør bruk av bakkene for vinteraktiviteter.

Plattformer med forskjellige størrelser og vinkel er formet med gummi. Fargede kuler er satt inn for å lage ulike spille- og lekesteder.

Betongtrappen er plassert i forbindelse med fasaden til det nye bygget og gir enkel tilgang mellom begge etasjene av bygningen.
Fargepaletten er valgt i tett samarbeid med byggarkitekt for å skape et helhetlig prosjekt med egen identitet.

  • {alt_text}