Prosjekt

Bybanen léskur

År

2010, 2013

Sted

Bergen

Type

Léskur

Størrelse

40 skur mellom 28-133 kvm

Sammen med det danske designfirmaet Kontrapunkt, Fuggibaggi - grafisk designere fra Bergen - og klesdesigner T-Michael, vant Arkitektgruppen Cubus konkurransen om Bybanen i Bergen høsten 2006.

Første fase er ferdig og tatt i bruk. Den er kåret til Verdens Beste Bybane og fått Vakre Vegers pris.
Fase 2 er under bygging og ferdigstilles iløpet av 2013. Cubus har ansvar for design av alle holdeplassene, samt kollektivterminal på Lagunen.

De mange lag av kulturelle og urbane aktiviteter langs trasèen danner lokale forskjeller i egenart og natur. Ved å leke med disse lagene vil vi kunne gi passasjerene en skiftende opplevelse av reisen. Det homogeniserende i Bybanens natur blir satt i kontrast til det lokale særpreg.

Leskurene på holdeplasser og terminaler skal invitere de lokale aktiviteter inn til Bybanen. Derfor arbeides det med helt enkle og porøse strukturer som i seg selv ikke påvirker det lokale, utover å tilby beskyttelse mot vær og vind.

Som referanse gjennom hele prosessen står brukerne av Bybanen. Det blir viktig å skape en bane som bringer dem trygt og effektivt dit de skal. Banen skal bære preg av å være en tidløs struktur som lett lar seg innlemme i kommende utvidelser av trasèen.

  • {alt_text}